Los brigadistas in Cuba

Ga naar acties.vivasalud.be

Los brigadistas in Cuba

Kasper Libeert
50 van 4 mensen
Deze actie is 1775 dagen afgelopen.
Kasper Libeert

Wij, Jonas, Hannelore, Julie, Jolien, Gunther, Jan, Rien, Kasper, Toon en Kristof zijn in juli naar Cuba getrokken om er vrijwilligerswerk te gaan doen in de landbouw. We maakten van de gelegenheid gebruik om de projecten van het Centro Felix Varela, de Cubaanse partner van ICS en G3W te bezoeken. Nu we terug zijn doen we een warme oproep voor jullie steun en solidariteit:

We bezochten er het project in Guanabo, één van de vele projecten. Het project zet in op milieu-educatie. In een klein educatief centrum ontvangen ze schoolkinderen uit Havana, zij kunnen er het weekend doorbrengen en intussen leren over het leefmilieu aan de kust. Ze zien er ook met hun eigen ogen de klimaatverandering, die zich voltrekt langs de kusten van het Caraïbische eiland.

De mensen van het milieubeschermingsproject bestuderen de impact van de klimaatverandering op het kustreservaat en kijken welke maatregelen ze kunnen nemen tegen de toenemende erosie langs de kust.

In La Vigia, een landelijke gemeente in de Viñales regio in Cuba, die ICS en G3W met hun paaseitjescampagne voor Cuba ondersteunen, hebben ze dit jaar samen met de bewoners een waterput uitgebouwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de bewoners eindelijk toegang hebben tot drinkbaar water, dicht in hun buurt. Het project in La Vigia is een schoolvoorbeeld van hoe de mensen van het Centro er in slagen om te werken voor en met de lokale bevolking.

Naast dit project is het Centro ook bezig met een grootschalig greenmapping project: Cubanen van alle leeftijden, uit scholen en organisaties, komen samen om een groene kaart samen te stellen. Opvallend is dat de trekkers van de groepen meestal vrouwen of meisjes zijn. Zij gaan in groep op stap en gaan gesprekken aan met hun buren om op basis daarvan een actieplan te maken. Dat leggen ze dan voor aan de lokale overheid.

Voor hun projecten is het Centro Felix Varela volledig afhankelijk van buitenlandse giften. Zorg mee dat ze hun werk verder kunnen zetten.

Na het zien van het goede werk dat deze milieu-activisten doen, willen we hun project maar al te graag financieel steunen.

Daarom vragen we aan jou om een bijdrage te doen groot of klein het maakt niet uit zolang deze mensen er maar in slagen om hun werk uit te breiden.

Alvast bedankt!

Groetjes

Los brigadistas 2017

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 1775 dagen afgelopen.